Flygpsykologiskt lämplighetstest

Anpassat flygpsykologiskt lämplighetstest 2017

SIAP har sommarstängt fr.o.m. den 1 juli t.o.m. den 15 augusti och kan tyvärr inte ta emot några bokningar under den tiden. Välkommen åter efter den 15 augusti!

Behöver du göra ett anpassat flygpsykologiskt lämplighetstest inför ansökan till Scandinavian Aviation Academy (BFSAA), Trafikflygarhögskolan i Lund (TFHS) eller Svensk Pilotutbildning (SPU) är du välkommen att anmäla dig via vår mail på: info@siap.se. Ange vilken månad du önskar göra testet så återkommer vi med förslag på datum. Skriv också ditt fullständiga namn samt telefonnummer där vi lätt kan nå dig. Vi kan tyvärr inte nås på telefon då vi arbetar med flygpsykologiska testningar och andra uppdrag under dagarna. 

Det anpassade flygpsykologiska intyget du får efter testdagen är giltigt i 3 år och kan användas till samtliga yrkeshögskole-baserade pilot- och helikopterutbildningar i Sverige.

Vi har stor belastning på vår mail, och det kan ibland dröja några dagar innan du får svar på dina frågor. Svar på de flesta frågor finns i informationen nedan, och vi ber dig därför att noggrant läsa denna innan du mailar frågor. Bekräftelse på mail med önskat testdatum försöker vi normalt skicka inom 3 arbetsdagar, under sommaren kan det vissa veckor dröja lite länge.  

Kostnad

Priset för anpassat flygpsykologiskt lämplighetstest är 6.100 kr inkl. moms.

Betalning

Då du fått din tid bekräftad betalar du genom att sätta in 6.100 kr på SIAPs bankgiro 309 - 9819. Ange ditt fullständiga namn på insättningen samt vilket datum du ska testas. 

Avbokning

Med anledning av att vi har ett stort söktryck till våra testdagar vill vi be dig att boka av i god tid om du av någon anledning skulle få förhinder. På så sätt kan vi fylla på med dem som står på kö och väntar på plats de olika datumen. Din anmälan är bindande så snart du fått bekräftelse på inbokat datum och avbokning måste ske senast 3 arbetsdagar innan testdagen, annars debiteras fullt belopp. Vid tidigare avbokning återbetalas hela beloppet utom en administrationsavgift på 200kr. 

Testdagen

Vid testtillfället vill vi att du tar med kopia av insättningsuppgift, kopia av slutbetyg från gymnasiet (om du har det) samt legitimation.

Vi börjar klockan 09.00 och du kan räkna med att vara klar senast kl. 17. Under förmiddagen genomförs skriftliga test i grupp, och under eftermiddagen sker individuella prövningar med psykolog där du får genomföra datoriserade test samt en intervju.

Testningarna genomförs på vårt kontor på Södermalm i Stockholm. I mailet som skickas ut med bekräftelsen får du mer information om hur testdagen går till, vägbeskrivning etc.

Övrigt

Du kan också kontakta oss för att göra flygpsykologisk lämplighetsprövning för att söka till SAA:s privatfinansierade pilotutbildning eller till annan pilotutbildning. Maila och ange ditt ärende på: info@siap.se 

Om du vill kontakta andra företag som genomför anpassade flygpsykologiska lämplighetstest kan vi rekommendera:

 

Scandinavisk Flygpsykologi: E-post: scandinaviskflygpsykologi@gmail.com  

Interpersona i Västerås: E-post: aspro@algonet.se

Flygmedicinskt Centrum (FMC) i Malmö: E-post: mottagning@flygmedc.se